Culture Club

Vroeger zou je bij het horen van de naam Culture Club spontaan Karma Kameleon beginnen neuriën of terugblikken op het Gentse uitgaansleven. Maar dankzij Bent Van Looy en Sofie Lemaire is het nu pas echt een begrip geworden. Sinds kort doen zij in hun gelijknamige talkshow een dankbare poging om de gaten in onze cultuur wekelijks (en live vanuit Antwerpen) op te vullen. 

Een mix van reportages, interviews en optredens zet je weekend cultureel verantwoord in.
De 80's vibe blijft op speelse manier verweven in de vormgeving en het decor.

Maar we zouden niet in 2017 leven als het bij één medium zou blijven. Het Culture Club magazine versiert het online landschap met een ondertussen riante verzameling video, fotografie en playlists.
Culture Club magazine

Like (+)

— Je zou dit gewoon 'de website van Culture Club' kunnen noemen, ware het niet dat het er effectief als een digitaal magazine uitziet. Je scrollt horizontaal door verhalen die terugkomen uit de talkshow en aanvullende interactieve content.

— Het magazine loopt, in tegenstelling tot het programma dat opgedeeld is in seizoenen, gewoon door. Het concept leeft op deze manier verder online. Het is niet louter een samenvatting van de talkshow. Bovendien geeft het de mogelijkheid om toch volledig mee te zijn als je — ondanks dat hij via vrt.nu herbekeken kan worden — de show gemist hebt.

— Televisie, radio en internet zijn media die tegenwoordig mooi in elkaar kunnen haken. Die symbiose kan een simpele maar unieke interactie voortbrengen, en dat is precies waarmee Culture Club magazine of VRT in het algemeen geslaagd experimenteert. 

— Presentatoren Bent Van Looy en Sofie Lemaire geven in het magazine onder andere persoonlijke tips mee en extra behind the scenes materiaal. Door de presentatoren en soms zelfs gasten persoonlijk te laten bloggen over hun eigen bevindingen en inspiratie krijgt de kijker/lezer een extra dimensie mee.

Wat beter kan (-)

— Op de website heb je per editie een overzicht, maar niet van alle edities samen. Als ik een bepaald fragment probeer terug te vinden moet manueel per editie gaan zoeken. Een algemene zoekbalk zou bv. handig zijn daarvoor.

— Qua stijl vind ik de 80's vibe uit het decor niet echt terug in het magazine, dat vind ik jammer. Het is stijlvol en modern, maar lijkt ook terwijl de fysieke locatie, het decor, de opening credits van de show eclectischer zijn en meer rock & roll uitstralen.

— Op social media zou ik veel meer teasen voor het programma en/of magazine door middel van visuals te creeëren (zoals onderaan deze pagina) en/of gifs, het interactieve van het magazine meer doortrekken naar social media. 


Op reis naar Roald Dahl

Mijn favoriete verhaal uit Culture Club is de reis naar Roald Dahl's roots. Dit was volgens mij ook één van de beste items tot hier toe om mee aan te slag te gaan wat het magazine betreft. De reis werd uitgestippeld als een interactieve pagina met illustraties van Stephanie Dehennin als aanvulling. 

 
Visual geïnspireerd op het logo en decor van Culture Club

Visual geïnspireerd op het logo en decor van Culture Club

 

www.cultureclubmagazine.be